Світові лідери провели телеконференцію - обговорювали підтримку України

Світові лідери провели телеконференцію - обговорювали підтримку України

Укрінформ
Світова спільнота усвідомлює нагальність подальшої фінансової підтримки України на тлі російського вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади за підсумками телеконференції між лідерами Канади, США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Японії, ЄС та НАТО.

“Прем’єр-міністр та інші лідери визнали критичну важливість продовження фінансової підтримки України таким чином, що відповідає її потребам та швидко пристосовується до мінливих обставин у країні, особливо стосовно продовольчої безпеки та гуманітарної допомоги”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники “засудили російські воєнні злочини та жорстокість в Україні, й пообіцяли притягнути росію до відповідальності за її дії, в тому числі у Міжнародному кримінальному суді”.

Читайте також: Італія заявляє, що Захід готовий до нових санкцій проти москви — ЗМІ

“Співрозмовники наголосили на важливості для союзників підтримання твердої спільної позиції щодо підтримки України. Вони висловили свою колективну відданість суверенітету й територіальній цілісності України”, - розповіли у Трюдо.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: President Biden, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-