Зеленський радить подумати посіпакам рф: Коли вирішуватиметься ваша доля, у Москві мовчатимуть

Зеленський радить подумати посіпакам рф: Коли вирішуватиметься ваша доля, у Москві мовчатимуть

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський радить добре подумати тим людям, які можуть бути пов'язані з росією та допомагають їй у цій війні, попередивши, що коли вирішуватиметься їхня доля, у Москві мовчатимуть.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«На жаль, ми не чуємо відповіді від росії на пропозицію обміну, яка може дозволити врятувати мирних мешканців та захисників Маріуполя. І на це мовчання варто звернути увагу усім, хто був чи може бути пов'язаний із росією. Коли буде вирішуватися ваша доля, у Москві мовчатимуть. Це показово і це найкращий аргумент не зв'язуватися із рф», - сказав Зеленський.

За його словами, загалом ситуація у Маріуполі залишається без змін, максимально жорсткою. Російські військові блокують будь-які намагання організувати гуманітарні коридори та врятували місцевих мешканців, які опинився в руках загарбників, яких намагаються депортувати або навіть мобілізувати в окупаційні війська. Доля як мінімум десятків тисяч марупольців, які були раніше переміщені на територію підконтрольну росії, невідома.

Як повідомляв Укрінформ, затриманий СБУ народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до Президента України та президента рф з пропозицією обміняти його на захисників і жителів Маріуполя.

Читайте також: Для українців немає різниці, у якій фазі нищити російських загарбників – Подоляк

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію рф і свідомо руйнують місто. Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. При цьому у заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36-ї бригади морської піхоти.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-