Маркарова: Настав час припинити називати російських дипломатів – «дипломатами»

Маркарова: Настав час припинити називати російських дипломатів – «дипломатами»

Укрінформ
Російські дипломати, які намагаються власною брехнею виправдати й захистити звірства рф в Україні, є такими ж агресорами, які заслуговують на міжнародний судовий процес, і не мають права називатися «дипломатами».

Таке переконання висловила в суботу посол України в США Оксана Маркарова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На жаль, всі вони безсоромно брешуть. Це стосується не тільки ООН, але і їхніх представників в Організації Американських держав, у якій я також є представником від України. Це стосується й самого посла (росії в США – ред.) Антонова, який час від часу з’являється на певних ресурсах, щоби повторити тези пропаганди з кремля»,- зауважила український посол.

Вона підкреслила, що зараз ситуація у світі стала «чорно-білою» завдяки журналістам, які розповідають світу всю правду, а росія просто бреше.

«Я вже припинила називати збройні сили росії «збройними силами», тому що це зграя воєнних злочинців, які знущаються над дітьми, жінками, цивільними. Так само прийшов час припинити назвати «дипломатами» російських дипломатів. І давайте не забувати, що після Другої світової війни всіх нацистських дипломатів судили так само, як і нацистів, які вбивали, спалювали людей в газових камерах», - зазначила Маркарова.

Читайте також: Маркарова впевнена: погрози рф не змінять позиції США щодо надання зброї Україні

Вона наголосила, що зрештою ніхто з них не уникне відповідальності за свої вчинки й переконання. І тому кожен в росії повинен зараз, незалежно від своєї професії, зробити власний людський вибір: чи ти на стороні зла й воєнних злочинців, і значить ти сам воєнний злочинець, чи на іншій стороні.

«І цей вибір повинні робити всі, не тільки дипломати, не тільки військові, чи бізнес, а всі», - зазначила посол.

Як повідомляв Укрінформ, представники російських дипломатичних установ як при міжнародних організаціях, так і в іноземних столицях намагаються всіляко виправдати агресію рф в Україні. Однак ще в перші тижні нового вторгнення, 2 березня, 141 країна ООН проголосувала за резолюцію «Агресія проти України, яка засуджує вторгнення Росії в Україну й вимагає від РФ негайно вивести війська з української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-