План відбудови має бути тісно інтегрований із планом щодо набуття членства у ЄС - Стефанчук

План відбудови має бути тісно інтегрований із планом щодо набуття членства у ЄС - Стефанчук

Укрінформ
Плану відбудови України має бути тісно інтегрований із планом щодо набуття повноцінного членства у ЄС, а критичною передумовою для нього є завершення війни.

Таку думку висловив у Фейсбуці Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Для плану відбудови є критична передумова — війна має бути завершена та агресор має визнати свою поразку. Має покаятись публічно, взяти зобов’язання не чинити в майбутньому агресивних дій і відшкодувати Україні завдану війною шкоду. Цей план має бути тісно інтегрований із планом України щодо набуття повноцінного членства у ЄС", - наголосив спікер.

На його переконання, всі, хто бажає допомгти Україні, мають приїхати і на власні очі побачити все, що тут відбувається, "бо у розробників планів не повинно бути ілюзій, хибних уявлень, як-от те, що українці та росіяни — це народи-брати".

Крім того, на думку Стефанчука, треба бути чесними у намірах та можливостях при розробці плану. "Чи чесно, з одного боку, підтримувати, а з іншого — фінансувати війну, купуючи російські нафту та газ?" - зауважив він.

Читайте також: Керівники парламентів Чехії та Польщі відвідали визволені міста на Київщині

Спікер вважає, що допомога має полягати не тільки в тому, щоби стати на ноги економічно, а й остаточно утвердити демократію у ЄС, яка змогла б надалі жити без воєн.

"Ми не хочемо вічно просити. Ми не хочемо залазити в борги. Ми хочемо бути рівними у Європі, попри війну. Якщо ми довели, що ми вміємо воювати за свою свободу, то невже хтось думає, що ми не вміємо працювати задля свого добробуту? Розробники повинні усвідомити, що ці плани вони писатимуть не для України, а для власного майбутнього разом з Україною!", - наголосив Стефанчук.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів розпочав роботу над розробкою умовного плану Маршалла, спрямованого на відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-