МЗС Польщі вважає фейком повідомлення рф про смерть 30 польських добровольців під Харковом

МЗС Польщі вважає фейком повідомлення рф про смерть 30 польських добровольців під Харковом

Укрінформ
Повідомлення міноборони рф про нібито смерть 30 польських добровольців, які воюють у складі ЗСУ, не підтверджується, ймовірно ця інформація є фейком.

Про це в коментарі виданню Wprost заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ.

“Ми нічого не знаємо ані про існування якогось “польського підрозділу добровольців”, ані про смерть поляків в Україні”, - заявив Ясіна.

Речник МЗС РП висловив сумнів, що ця інформація може бути правдивою. Він припустив, що це є фейком.

Як зазначає видання, в міноборони Польщі кілька днів тому повідомили, що міністерство отримало 19 запитів і п’ять подань від громадян Польщі, які хотіли б отримати згоду на участь у бойових діях в Україні на боці української армії.

За повідомленням агентства, декілька днів тому Сенат Польщі прийняв законопроєкт, яким пропонує звільнити від покарання громадян Польщі, які воюють проти росії у складі українських збройних формувань як добровольці. Законопроєкт тепер буде розглянуто в Сеймі країни.

Згідно з чинним законодавством Польщі, громадянин країни може вступити до ЗС іншої держави лише за згодою глави МВС, у випадку колишніх військових – за згодою міністра оборони. Без отримання цих згод громадянину країни загрожує кримінальна відповідальність.

Як повідомлялося, речник міноборони росії конашенков під час брифінгу в п’ятницю заявив, що внаслідок ракетного удару російської армії під Харковом загинуло “30 польських найманців”, які воюють на боці України.

Фото: Newspix.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-