Україна, Європа та США лише разом можуть зупинити путіна – Верещук

Україна, Європа та США лише разом можуть зупинити путіна – Верещук

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук переконана, що лише спільними зусиллями Україна, Європа і США можуть зупинити президента росії володимира путіна.

Про це вона сказала в інтерв’ю італійському телеканалу, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Мінреінтеграції.

За словами Верещук, «путіна зупинять українська армія, санкції та перемовини».

Водночас вона наголосила, що самотужки Україна не впорається: потрібна солідарна участь країн Європи та США. Необхідні дуже потужні санкції, зокрема, ембарго на нафту та газ.

«Чим сильнішими будуть міжнародна ізоляція та ембарго, тим швидше він (путін - ред.) сяде за стіл перемовин», - підкреслила віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Сьогодні евакуювали 2557 людей, з них 289 – з Маріуполя

Урядовець нагадала, що Президент України Володимир Зеленський готовий зустрічатися з путіним та обговорювати припинення російської агресії та виведення військ рф з території України.

При цьому Верещук зауважила, що господар кремля лякає зброєю не лише Україну, а й інші держави. «Він ворог усього цивілізованого демократичного світу! Це повинні розуміти всі»,- підкреслила віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Верещук радить не нехтувати закликами влади до евакуації з небезпечних районів

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-