Стефанчук закликав Європу посилити санкції проти рф

Стефанчук закликав Європу посилити санкції проти рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав Європу посилити санкційний тиск проти російської федерації.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ, відповідний заклик він висловив під час спілкування із журналістами в межах спільної поїздки до Бородянки, Бучі та Ірпеня із головою Сенату Чеської Республіки Мілошем Вистрчілом і маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким.

Так, Стефанчук висловив вдячність кожній країні Європи за всеосяжну підтримку та об’єднання навколо України. Водночас спікер українського парламенту зауважив, що для повної перемоги над російською федерацією потрібні більш жорсткі та сильні санкції.

Читайте також: У шостому пакеті санкцій проти рф має бути ембарго на нафту - Ірландія

"Уже зроблено дуже багато, але ворог не зупинився. Значить — зробленого ще недостатньо. Це наша спільна робота, щоби росія зупинилася, Україна та весь цивілізований світ перемогли та ми разом відсвяткували перемогу. Нам потрібні не часткові, а потужні, економічно міцні санкції, які зможуть зламати економічний хребет машині вбивств", — сказав Голова ВР.

Він додав, що не можна декларувати боротьбу проти росії, сплачуючи цій країні 35 млрд євро за енергоносії.

Стефанчук закликав європейських партнерів посилити санкційний тиск проти рф, зокрема у частині ембарго на всі енергоносії, відключення всіх банків від SWIFT. Окрім цього, він наголосив на важливості підтримувати Україну зброєю.

Своєю чергою Гродзький запевнив, що Польща готова надати допомогу Україні у всіх можливих сферах.

Читайте також: Австралія запровадила додаткові санкції проти «Газпрому»

"Ми зробимо все, що є можливим, будемо надавати гостинність людям, що до нас приїжджають, будемо надавати матеріальну допомогу, будемо надавати допомогу у вигляді зброї, яка є можлива. Я вам кажу з глибини свого серця, з глибини своєї душі — ніколи Україна не буде самотньою, завжди будемо разом", — зазначив очільник польського парламенту.

Як повідомлялося, в Україні з візитом перебувають голова Сенату Чехії Мілош Вистрчіл і маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-