Кулеба каже, що «непросту ситуацію» зі Штайнмаєром спричинили німецькі медіа

Кулеба каже, що «непросту ситуацію» зі Штайнмаєром спричинили німецькі медіа

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба шкодує, що повідомлення одного з німецьких медіа стосовно візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну спричинило нинішню непросту ситуацію і розраховує на її врегулювання дипломатичними каналами.

Про це Кулеба заявив на спільному брифінгу з ірландським колегою Саймоном Ковні в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зауважив, що у дипломатії є багато робочих моментів, які стосуються узгодження форматів візитів та їх очікуваних результатів. За його словами, коли цю роботу роблять лише дипломати, вони завжди знаходять взаємоприйнятні рішення. А коли нюанси якихось робочих процесів потрапляють у ЗМІ, то виникають публічні дискусії, скандали та емоції, які заважають роботі і створюють негативне тло.

Читайте також: Клімкін вважає рішення щодо візиту Штайнмаєра чітким сигналом до Німеччиини

«Саме таку ситуацію ми зараз маємо з Німеччиною. Мені прикро, що повідомлення одного з німецьких медіа з посиланням на джерело спричинило ту непросту ситуацію, яку ми зараз маємо», - сказав Кулеба.

У цьому контексті він заявив, що Україна з великою повагою ставиться до Німеччини.

«Ми не завжди в усьому згодні з німецькою політикою, але ми поважаємо Німеччину як державу і як партнера, і для нас абсолютно очевидно, що глава держави президент ФРН є одним із символів цієї держави. І ми з такою ж повагою ставимося до інституції Федерального президента», - акцентував очільник МЗС.

Читайте також: Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення щодо візиту Штайнмаєра в Україну

Кулеба також наголосив, що Україна не зацікавлена в ескалації і загостренні двосторонніх відносин з Німеччиною.

«Тому я переконаний, що ця ситуація буде врегульована дипломатичними каналами і ніякої шкоди для українсько-німецьких відносин не буде. Ще раз наголошую, що ми виступаємо за відносини які будуються на взаємній повазі і на скажу відверто, створенні нової німецької політики щодо України за нинішніх обставин. І таку нову німецьку політику ми очікуємо від нового німецького уряду», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Німеччина постачатиме зброю Україні – Штайнмаєр

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 12 квітня заявив, що Україна відхилила його візит, який він хотів здійснити разом з президентами країн Балтії та Польщі.

Раніше посол України в ФРН Андрій Мельник давав зрозуміти, що Україна радше очікує на візит канцлера Олафа Шольца, оскільки візит Штайнмаєра, на думку дипломата, мав би «лише символічний характер». Мельник неодноразово критикував Штайнмаєра за надто проросійську політику. Проте минулого тижня президент ФРН визнав помилки у своїй політиці щодо росії та заявив про необхідність притягнення до суду путіна та лаврова.

Деякі німецькі політики і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек розкритикував Україну за небажання прийняти візит федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

13 квітня Президент Володимир Зеленський сказав, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-