Клімкін вважає рішення щодо візиту Штайнмаєра чітким сигналом до Німеччиини

Клімкін вважає рішення щодо візиту Штайнмаєра чітким сигналом до Німеччиини

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає рішення щодо візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну емоційним, але правильним.

Таку думку Клімкін висловив в інтерв’ю «Радіо НВ».

«Це емоційне рішення, і я його дуже добре розумію... Я думаю, що цей жест не тільки стосовно Штайнмаєра – його позиція не сильно відрізняється від позиції канцлера Німеччини Олафа Шольца. Це жест до Німеччини і чіткий сигнал: «Робіть більше», - сказав ексміністр.

Він зазначив, що коли Президент Володимир Зеленський звертався до бундестагу, також звучали подібні ноти, що німці не мають сидіти у теплій ванні і сподіватися, що «якось перечекають і все буде добре».

Читайте також: Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення щодо візиту Штайнмаєра в Україну

«Відсидітися не вдасться. Я думаю, це і сенс жесту Зеленського – це не на адресу Штайнмаєра, він точно там не більш проросійський, ніж інші члени соціал-демократичної партії, а взагалі на адресу Німеччини – так я це розумію. Світ уже не буде таким після нашої війни з росією, як був до. Дехто це розуміє – в Лондоні це краще розуміють, навіть у Парижі це краще розуміють, коли з ними розмовляєш. А от у Берліні поки що доволі складно. І люди там, до речі, це краще розуміють, ніж політики… Вони з теплої ванни вилазять, але, на жаль, дуже повільно», - констатував Клімкін.

Читайте також: Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

Як повідомлялося, Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 12 квітня заявив, що Україна відхилила його візит, який він хотів здійснити разом з президентами країн Балтії та Польщі.

Раніше посол України в ФРН Андрій Мельник давав зрозуміти, що Україна радше очікує на візит канцлера Олафа Шольца, оскільки візит Штайнмаєра, на думку дипломата, мав би «лише символічний характер». Мельник неодноразово критикував Штайнмаєра за надто проросійську політику. Проте минулого тижня президент ФРН визнав помилки у своїй політиці щодо росії та заявив про необхідність притягнення до суду путіна та лаврова.

Читайте також: Німеччина постачатиме зброю Україні – Штайнмаєр

Деякі німецькі політики і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек розкритикував Україну за небажання прийняти візит федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

13 квітня Президент Володимир Зеленський сказав, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-