Зеленський планує поговорити з Макроном з приводу заяви про «братні народи»

Зеленський планує поговорити з Макроном з приводу заяви про «братні народи»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що планує поговорити з Президентом Франції Еммануелем Макроном з приводу його заяви про те, що українці та росіяни - “братні народи” і про небажання визнати геноцид українців.

Про це Зеленський сказав відповідаючи на запитання журналістів під час спільного преспідходу у Києві з Президентами Польщі Анджеєм Дудою, Латвії Егілсом Левітсом, Литви Гітанасом Наусєдою та Естонії Аларом Карісом, передає кореспондент Укрінформу.

"Я чесно не чув пана президента Французької Республіки. Якщо ця заява правдива... ми не втрачаємо жодної деталі, такі речі для нас дуже болючі, тому я обов'язково зроблю все, щоб сьогодні з ним поговорити про саме це питання. Якщо не сьогодні, то завтра, коли він знайде час", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон в інтервʼю телеканалу France 2 відмовився називати геноцидом дії росії у війні проти України, а також заявив, що росіяни та українці є «братами».

Читайте також: Франція збирає докази російських воєнних злочинів в Україні - Макрон

Міністерство закордонних справ України розчароване небажанням президента Франції Еммануеля Макрона після звірств російських військових і публічних заяв керівництва рф визнати геноцид українців.

13 квітня президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс прибули до Києва. Вони відвідали населені пункти поблизу української столиці, де на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-