У МЗС розчаровані небажанням Макрона визнати дії російських військових геноцидом українців

У МЗС розчаровані небажанням Макрона визнати дії російських військових геноцидом українців

Укрінформ
Міністерство закордонних справ розчароване небажанням президента Франції Еммануеля Макрона після звірств російських військових і публічних заяв керівництва рф визнати геноцид українців.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує», - зазначив він.

Речник МЗС також зауважив, що Україна та росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братських народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році.

«Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тис. українців», - акцентував Ніколенко.

На його переконання, цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому.

Читайте також: Макрон уникає слова «геноцид» щодо війни в Україні

«Братній» народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого «братнього» народу. До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про «братні» зв‘язки російського та українського народів», - підкреслив речник МЗС.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон в інтервʼю телеканалу France 2 відмовився називати «геноцидом» дії росії у війні проти України, а також заявив, що росіяни і українці є «братами».

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-