Сотні європейських компаній та банків досі не йдуть з рф, хоча кров українців ще свіжа - Зеленський

Сотні європейських компаній та банків досі не йдуть з рф, хоча кров українців ще свіжа - Зеленський

Укрінформ
Сотні європейських компаній та банків не тільки досі працюють на російському ринку, але й демонструють зневагу у відповідь на вимоги припинити фінансувати воєнну машину росії.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сотні європейських компаній і банків не тільки досі не відмовились працювати на російському ринку, але й демонструють зневагу у відповідь на вимоги перестати фінансувати через свої податки, через свої акцизи воєнну машину росії. Це все відбувається саме зараз, коли кров ще свіжа. Про що це свідчить? Якщо тільки для шостого санкційного пакету почали обговорювати нафту, то значить світ не усвідомлює, до якої війни готувалася росія", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - парламенту Литви: росіяни в Україні ґвалтують навіть немовлят

За його словами, якщо досі не має чіткої визначеності щодо російського газу, то не може бути і впевненості, що у Європі є спільна воля, щоб припинити російські воєнні злочини, щоб примусити росію до миру.

"Якщо є великі європейські компанії і великі європейські банки, які навіть у розпал бойових дій в Україні не вважають за потрібне вийти з російського ринку, то це означає, що всі інші компанії сприйматимуть це як сигнал: перечекайте, перечекайте трішки, а потім можна буде працювати, як зазвичай. Навіть якщо нічого суттєвого і не зміниться в поведінці рф", - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський звернувся до народу й політиків Литви

З 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катують і винищують українське населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-