Шмигаль закликав Конгрес США запровадити додаткові санкції проти росії

Шмигаль закликав Конгрес США запровадити додаткові санкції проти росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав представників Конгресу Сполучених Штатів Америки запровадити додаткові санкції проти російської федерації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал. 

«Ми просимо вжити термінових заходів і ввести повне блокування всіх російських банків і фінустанов, включаючи «Газпромбанк», «Банк Москви» та «Россельхозбанк». Ми закликаємо вас визнати росію державою-спонсором тероризму, запровадити санкції проти активів російського уряду та російських державних підприємств у США, заблокувати доступ російським суднам і морським компаніям до всіх внутрішніх морських портів США», - наголосив він. 

Читайте також: Ізраїль не діятиме в обхід ухвалених Заходом санкцій проти росії – посол

Також Шмигаль зауважив, що Україні потрібен голос США у відстоюванні повного ембарго на ключові російські товари: нафту, газ, метали, корисні копалини.

«Ваші дії сьогодні мають вирішальне значення для припинення війни росії проти України. Чим швидше ви діятимете, тим більше життів невинних мирних жителів буде врятовано. Вам під силу це зробити», - резюмував Шмигаль. 

Як повідомляв Укрінформ, ЄЄ запровадив уже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії, та приступив до підготовки шостого пакета. Передбачається, що він охоплюватиме також поставки російських енергоресурсів до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-