Кулеба: Україна пропонує справедливу угоду, щоб путін не вирішив перевірити 5 статтю НАТО

Кулеба: Україна пропонує справедливу угоду, щоб путін не вирішив перевірити 5 статтю НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає справедивою "угодою" надання Україні всієї необхідної для захисту зброї - аби НАТО і Заходу не довелося долучатися до бою, коли путін вирішить перевірити пʼяту статтю Альянсу. 

Про це заявив очільник МЗС сказав в інтервʼю NBC News, повідомляє Укрінформ.

«Якби ми були членом НАТО, цієї війни не сталося б. Це стратегічна помилка, якої у 2008 році припустилися Німеччина і Франція, відхиливши зусилля США та інших союзників щодо вступу України в НАТО, за яку ми розплачуємося», - сказав він.

«Не Німеччина чи Франція платять, а Україна», - підкреслив Кулеба.

Читайте також: Якби Україна була в НАТО, нинішньої війни могло б не бути - Президент

На переконання міністра, українська армія також є другою найсильнішою армією у світі не з огляду цифри, а з огляду на бойовий досвід і здатність воювати.

«Все, що нам треба, це найсучасніша зброя будь-якого виду, надана нам. Ми пропонуємо Заходу і НАТО справедливу угоду: ви надаєте нам все, що нам треба, - і ми воюємо, аби вам не довелося долучатися до бою, коли путін вирішить перевірити пʼяту статтю Північноатлантичного договору і атакувати одну з країн НАТО», - додав міністр.

Читайте також: Столтенберг оголосив про «фундаментальну трансформацію» НАТО у відповідь на дії путіна

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський висловлював думку, що цієї війни росії проти України могло б не бути або вона розгорталася б інакше, якби Україна була членом НАТО.

В Україні 46-й день триває повномасштабна війна. Війська російської федерації обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-