Зеленський: Ми знаємо, хто намагається пом'якшити санкції проти рф, але вони змінять свою позицію

Зеленський: Ми знаємо, хто намагається пом'якшити санкції проти рф, але вони змінять свою позицію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розкритикував країни, які намагаються пом'якшити санкції проти росії, але впевнений, що невдовзі вони свою позицію змінять.

Про це глава держави заявив у відеозверненніоцінюючи новий пакет санкцій проти росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю неправильною ту м'якість, із якою дехто на Заході досі ставиться до російської держави. Ми знаємо, хто постійно намагається пом'якшити санкційні пропозиції. І ми зробимо все, щоб нарешті у Європі зрозуміли: у будь-якому разі доведеться запроваджувати проти росії справді принципові та справді сильні санкції. А не якесь часткове обмеження російського енергетичного експорту. Не якесь часткове обмеження російського мореплавства", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна знає всіх, хто затягує рішення, але переконаний, що ці політики та країни змінять свою позицію під тиском усього того, що росія вчиняє проти українців і проти свободи у Європі.

Читайте також: Санкції ЄС повинні бути комплексними, щоб росія не могла їх обходити – Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Європейський Союз у п’ятницю затвердив п'ятий пакет санкцій проти рф. Вони стосуються заборони імпорту вугілля з росії, фінансових транзакцій для чотирьох ключових російських банків, у тому числі VTB - другого за величиною банку рф, а також заборони для російських суден і суден під російським управлінням заходити в порти ЄС.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-