Червона кнопка «проти» означає кров невинно вбитих – Кислиця про голосування в ООН щодо росії

Червона кнопка «проти» означає кров невинно вбитих – Кислиця про голосування в ООН щодо росії

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав голосувати за призупинення роботи росії в Раді з прав людини, членом якої вона нині є.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив під час надзвичайного спеціального засідання Генасамблеї ООН у четвер перед голосуванням за резолюцію про тимчасове позбавлення прав росії в Раді ООН з прав людини (РПЛ) через війну в Україні

«Усе, що вам потрібно зробити, - це натиснути кнопку «За» і врятувати Раду з прав людини та багато життів у всьому світі та в Україні. З іншого боку, натиснути кнопку «Проти» означає натиснути на спусковий гачок, і ця червона точка на екрані - як кров безневинно загиблих людей», - сказав Кислиця.

Він нагадав, що РПЛ була створена з конкретною метою – підтримувати та захищати права людини у всьому світі.

"Зараз ми в унікальній ситуації, коли на території іншої суверенної та незалежної держави член Ради з прав людини вчиняє жахливі порушення прав людини та зловживання, які можна прирівняти до воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - додав Кислиця.

Постпред зазначив, що «Буча та десятки інших українських міст і сіл, де тисячі мирних жителів були вбиті, закатовані, зґвалтовані, викрадені та пограбовані російською армією, є прикладом того, наскільки далеко російська федерація відійшла від своїх первісних декларацій у галузі прав людини».

«Саме тому цей випадок є унікальним, а сьогоднішня реакція очевидна і не вимагає пояснень», - підкреслив Кислиця.

За його словами, росія поширює «перекручену логіку», коли агресор намагається подати себе жертвою, а насправді «вбиває громадян сусідньої країни, намагаючись домінувати над нею, якщо не колонізувати її».

Читайте також: «Денацифікація» по-кремлівськи: росіяни оприлюднили програму геноциду українців

Він нагадав, що відповідно до установчих документів РПЛ Генеральна асамблея «може призупинити права членства в Раді члена Ради, який вчиняє грубі та систематичні порушення прав людини».

«Ми розглядаємо голосування про зупинення прав держави у РПЛ як рідкісну та екстраординарну дію. Однак дії росії виходять за рамки допустимого: росія не тільки чинить порушення прав людини, а й підриває основи міжнародного миру та безпеки», - сказав Кислиця.

У повідомляв Укрінформ, у четвер Генеральна асамблея ООН розглядає проєкт резолюції щодо тимчасового позбавлення прав росії в Раді ООН з прав людини через війну, яку рф веде в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-