У МЗС підказали Орбану, як Угорщина може допомогти припинити війну в Україні

У МЗС підказали Орбану, як Угорщина може допомогти припинити війну в Україні

Укрінформ
Угорщина зможе справді допомогти припинити війну в Україні, якщо перестане руйнувати єдність в ЄС, підтримає нові антиросійські санкції, надасть нашій країні військову допомогу і не оплачуватиме російський газ у рублях.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він зауважив, що рф намагається перевести розрахунки за поставки газу в Європу в національну валюту, аби врятувати російську економіку на тлі міжнародних санкцій.

«Російській воєнній машині потрібні ресурси задля продовження війни проти України. У цьому контексті розглядаємо заяву про готовність оплачувати російський газ в рублях як недружню позицію щодо нашої держави. Такі заяви також суперечать консолідованій позиції Європейського Союзу, який принципово відмовився задовольняти російську забаґанку», - заявив Ніколенко.

Він також акцентував, що небажання керівництва Угорщини визнати неспростовну відповідальність рф за звірства російської армії в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах означає свідомо зміцнювати почуття безкарності росії та заохочувати її до нових звірств проти українців.

За словами речника МЗС, на цьому тлі цинічними виглядають пропозиції провести в Будапешті мирні переговори України та росії.

«Якщо Угорщина дійсно хоче допомогти припинити війну, ось як це можна зробити: припинити руйнувати єдність в ЄС, підтримувати нові антиросійські санкції, надати Україні військову допомогу, не створювати додатковх джерел для фінансування російської воєнної машини. Перейти на правильну сторону історії ніколи не пізно», - резюмував Ніколенко.

Читайте також: Орбан боїться впливу рф на Угорщину – Зеленський

Як повідомлялося, Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що 6 квітня під час телефонної розмови з президентом росії володимиром путіним запросив його до Будапешта на переговори про мир в Україні.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк назвав цю ідею Орбана «медійним хайпом». За його словами, російсько-українські переговори тривають в онлайн-форматі, проте можлива зустріч лідерів у Будапешті не обговорюється.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також заявив про готовність країни розраховуватися за російський газ у рублях, «якщо росія попросить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-