Ірландія підтримує прискорений вступ України в ЄС - Зеленський

Ірландія підтримує прискорений вступ України в ЄС - Зеленський

Укрінформ
Ірландія підтримує вступ України до Європейського Союзу й працюватиме над посиленням тиску на росію, аби припинити війну.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо хорошу новину: Ірландія повністю підтримує пришвидшений вступ України у Європейський Союз. А також робитиме все, щоб посилити тиск на Росію настільки, наскільки необхідно, щоб закінчилася ця війна», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що у середу звернувся до парламенту та народу Ірландії.

Президент розповів, що ця країна – одна з перших, хто прийшов на допомогу Україні після вторгнення російських військ 24 лютого, а також одна з тих, хто проявляє принципове лідерство у європейському домі, щоб ефективно й рішуче тиснути на росію.

Читайте також: Зеленський закликає Ірландію приєднатися до проєкту відновлення України після війни

Як повідомляв Укрінформ, Україна розраховує цього тижня отримати від Європейської комісії опитувальник стосовно відповідності Копенгагенським критеріям, що є необхідним етапом для набуття Україною статусу кандидата.

10 березня у Франції відбувся саміт ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

За даними опитування Соціологічною групою «Рейтинг» 30-31 березня, вступ до Європейського Союзу підтримують 91% українців.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-