Зеленський закликає Ірландію приєднатися до проєкту відновлення України після війни

Зеленський закликає Ірландію приєднатися до проєкту відновлення України після війни

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає Ірландію приєднатися до проєкту відновлення України після повномасштабної російсько-української війни.

Відповідний заклик він висловив під час виступу перед парламентом Ірландії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже зараз потрібно думати про відновлення нашої країни. Про відновлення після війни. Ми запрошуємо провідні країни планети взяти участь у відбудові України. Зрозуміло, що я запрошую Ірландію взяти участь у цьому проєкті. Із задоволенням роблю це. Наприклад, у нашій Херсонській області», - сказав очільник держави.

Президент відзначив ірландське вміння цінувати життя і людей, налагоджувати життя у громадах та суттєвий економічний потенціал.

«Тож об'єднаймо наші сили й покажімо, що Україна та Ірландія разом здатні зробити значно більше, ніж планувала зруйнувати найбільша держава планети», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив у парламенті Ірландії

Також він висловив вдячність Ірландії за підтримку спеціальної прискореної процедури надання членства Україні в Європейському Союзі, а також за допомогу Українській державі під час війни.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Володимир Зеленський закликав парламент Ірландії переконувати партнерів по Європейському Союзу запроваджувати жорсткіші санкції проти російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-