Зеленський закликав Ірландію ініціювати в ЄС жорсткіші санкції проти рф

Зеленський закликав Ірландію ініціювати в ЄС жорсткіші санкції проти рф

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав парламент Ірландії переконувати партнерів по Європейському Союзу запроваджувати жорсткіші санкції проти російської федерації.

Відповідний заклик він висловив під час виступу перед парламентом Ірландії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закликаю вас проявити ще більше лідерства у нашій антивоєнній коаліції! Закликаю вас переконувати партнерів по Євросоюзу щодо жорсткіших санкцій проти російської федерації. До таких санкцій, які реально зупинять військову машину Росії», - сказав Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що необхідно зупиняти всю торгівлю з росією, блокувати звʼязки російських банків із фінансовою системою світу, обривати потік грошей, які російський бюджет отримує за нафту, а потім витрачає на ракети, бомби, артилерійські обстріли.

«Світ уже давно розробив відповідні механізми. Кожен знає, що потрібно робити. Єдина перешкода – це дефіцит принциповості окремих лідерів. Поки що. Політичних лідерів, бізнесових лідерів. Які все ще думають, ніби війна та воєнні злочини – це не так страшно, як фінансові збитки», - зазначив глава Української держави.

Він висловив упевненість, що лідерство Ірландії може вплинути на позицію деяких держав. «Затягувати з цим – просто неможливо. Що довше триває російська агресія, то гіршими будуть наслідки не тільки для нашого континенту, а й для сусідніх регіонів нашої планети», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський у парламенті Ірландії: в Маріуполі росія не залишила жодної будівлі

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європа та США вже запровадили низку санкцій проти росії. Санкційний тиск поступово посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-