Зеленський: рф прийшла в Україну як колонізатор, її пропаганда вже цього не приховує

Зеленський: рф прийшла в Україну як колонізатор, її пропаганда вже цього не приховує

Укрінформ
Війська російської федерації прийшли на територію України як армія колонізаторів.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Ірландії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави наголосив, що російська федерація не заслуговує бути серед інших у міжнародній спільноті.

Читайте також: Президент: росія свідомо провокує світову продовольчу кризу, зриваючи посівну в Україні

«Російські військові прийшли в Україну як армія колонізаторів. Їхні державні пропагандисти, їхні політики навіть не приховують більше, що вони хочуть. У ХХІ столітті вони розглядають свою державу як колоніальну імперію, яка нібито має право підкорювати сусідні народи та знищувати будь-яку основу для їхнього самостійного життя. Знищувати навіть саму ідентичність народів. Все, що робить нас українцями», - наголосив Президент.

Він розповів про злочини, які російські військові вчиняють щодо української нації. Зокрема, цілеспрямовані вбивства вчителів в окупованих районах та всіх, хто пов'язаний з армією, викрадення представників місцевого самоврядування, вбивства керівників громад. Окрім цього, за його словами, разом із російською армією на українську територію заходили також підрозділи, які створені для придушення будь-якого політичного опору.

Читайте також: Зеленський у парламенті Ірландії: в Маріуполі росія не залишила жодної будівлі

Водночас Зеленський висловив обурення тим, що після всіх жахів, які переживає Україна під час війни, досі доводиться переконувати міжнародну спільноту вживати більш рішучих дій у протистоянні державі-агресору.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-