Президент: росія свідомо провокує світову продовольчу кризу, зриваючи посівну в Україні

Президент: росія свідомо провокує світову продовольчу кризу, зриваючи посівну в Україні

Відео
Укрінформ
російська федерація свідомо провокує світову продовольчу кризу, зриваючи посівну кампанію в Україні.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Ірландії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз в Україні – час посівної кампанії. Зривати нам посівну, знищувати нашу інфраструктуру – це свідомо провокувати продовольчу кризу. А що станеться внаслідок цієї кризи? Як мінімум – політична турбулентність. Як максимум – спалахи насильства у регіонах, де нестабільність стає вже традиційною, і новий масовий потік біженців, які просто шукатимуть, як вижити», - констатував глава Української держави.

Зеленський повідомив, що в ніч на 6 квітня російські війська знову завдавали ракетних ударів по території України, зокрема по черговій базі з пальним.

«Це вже стало фірмовим почерком окупантів – знищувати все, що забезпечує звичайне життя звичайним людям. Вони послідовно знищують місця зберігання пального, розподільчі центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку та мінують поля. Мінують постійно все. Все, що залишають», - зазначив Президент.

Крім того, він поінформував, що росія заблокувала всі українські морські порти разом із тими суднами, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт. Зеленський переконаний, що такі дії росіян обґрунтовуються тим, що вони розглядають голод як свою зброю.

Читайте також: Через бойові дії неможливо провести посівну на 3,5 мільйона гектарів – Мінагрополітики

«Україна – одна з провідних держав на світовому ринку продовольства. Без нашого експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для понад десятка країн Африки та Азії. Бо фізично не вистачатиме обсягів продукції і суттєво зростуть ціни. Це факт», - заявив Зеленський, зазначивши, що для мільйонів бідних людей на півночі Африки та в частині азійських країн стане ще складніше годувати свої сім'ї.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч із 5 на 6 квітня російські військові завдали кілька ударів по Дніпропетровщині – влучили в нафтобазу та завод.

В Україні внаслідок російських атак знищено низку нафтобаз, зокрема, на Львівщині, Житомирщині, Рівненщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-