Кислиця: росія в ООН визнала, що веде війну, а не «спеціальну операцію»

Кислиця: росія в ООН визнала, що веде війну, а не «спеціальну операцію»

Укрінформ
росія вустами свого постійного представника при ООН василя небензі визнала, що веде в Україні війну, а не «спеціальну операцію».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це постійний представник України при ООН Сергій Кислиця сказав на засіданні Ради Безпеки ООН з приводу масових убивств у Бучі.

«Якщо і є щось, за що ми маємо подякувати російському представникові, то це за його визнання на вчорашній (4 квітня - ред.) пресконференції, що росія веде війну проти України. «Війна» ви сказали кілька разів, а не «спеціальна операція», - звернувся Кислиця до небензі.

За словами Кислиці, постпред росії також визнав, що російська армія вбивала цивільних осіб. «Чи мені увімкнути відео (з пресконференції)? Ви сказали, що це війна і що на війні вбивають мирних жителів», - зазначив він.

На засіданні Радбезу небензя поширював кремлівську брехню про «містифікацію» масових убивств у Бучі, яку нібито вчинили «українські радикали», і стверджував, що відведення російських військ з-під Києва було плановим.

«Єдина правда», яку сказав небензя на засіданні Радбезу, – це те, що росія рухається в Україні не так, як планувала, зазначив Кислиця. «І єдина причина – це опір української армії та українського народу, а не ваше розумне військове планування», - додав він.

Кислиця порівняв російські війська з нацистами, оскільки росія так само «вбиває мирних жителів, намагається перекроювати міжнародно визнані кордони, ставити завдання остаточно вирішити українське питання, як Гітлер намагався вирішити єврейське питання».

Постпред підкреслив, що «Україна переможе», «і весь світ переможе». При цьому нагадав «дипломатам путіна», що Ріббентроп заперечував свою поінформованість про концтабори та політику расового винищення, однак був визнаний винним на Нюрнберзькому процесі у воєнних злочинах, «і ми знаємо, що з ним сталося 16 жовтня 1946 року» (його було страчено, - ред.).

Читайте також: У Бучі росіяни ставили розтяжки у квартирах, де знаходили українську символіку - Монастирський

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія, яка головує у квітні в Радбезі ООН, скликала 5 квітня засідання РБ для обгорнення масових убивств, учинених збройними силами рф у Бучі під час її окупації.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Згодом генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що після російського вторгнення найгірша ситуація через жертви серед мирних жителів у Бородянці.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-