Кулеба каже, що ЄС почув деякі запити Києва стосовно пʼятого пакета санкцій

Кулеба каже, що ЄС почув деякі запити Києва стосовно пʼятого пакета санкцій

Відео
Укрінформ
Європейський Союз почув деякі запити Києва щодо пʼятого пакета санкцій проти рф, зокрема стосовно закриття портів і заборони імпорту російського вугілля.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час включення у Твіттері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми детально вивчимо фінальний документ, але з публічних заяв, які ми сьогодні почули, я можу підсумувати, що п’ятий пакет набагато кращий за те, що було три дні тому. Деякі з наших запитів почули, як-от закриття портів ЄС чи заборона імпорту російського вугілля до ЄС. Ми це цінуємо», - сказав глава МЗС.

Водночас, на його думку, зробити можна було набагато більше, враховуючи рівень російських злочинів і тривалої агресії проти України, тому Київ продовжить працювати з країнами ЄС і Єврокомісією задля посилення тиску на рф.

«Єдине, про що я щиро шкодую, - аби було прийнято потужний пакет санкцій у Євросоюзі, сотні українців мають загинути від тортур, зґвалтувань і вбивств», - зазначив міністр.

Він закликав країни ЄС, «які завжди сидять і чекають на момент, коли для них буде неможливо ухилятися від потужніших санкцій проти росії», подумати про людські життя, які вони можуть врятувати.

Читайте також: Ембарго на російські нафту та газ допоможе запобігти «новим Бучам» - Кулеба

На переконання Кулеби, що сильнішими будуть санкції, то швидше російська агресія проти України закінчиться і більше людських життів буде збережено.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Європарламенті повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п’ятого пакетау санкцій проти російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-