ЄС видворяє кількох дипломатів рф та розширює санкції за агресію проти України

ЄС видворяє кількох дипломатів рф та розширює санкції за агресію проти України

Укрінформ
Євросоюз має намір включити десятки російських осіб та установ до санкційного списку за агресію проти України та вже оголосив персонами нон-грата кількох російських дипломатів із складу місії рф при Європейському Союзі.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Страсбурзі заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Повний запис його виступу оприлюднений на мультимедійному порталі ЄС.

«Ми розширюємо санкційний список, додаючи туди десятки людей політики та бізнесу, а також тих, хто залучений до пропагандистських дій, більше установ з фінансового, військового, промислового та транспортного секторів. Серед них - чотири російських банки, яким повністю заборонено будь-які транзакції в Європейському Союзі. Метою цих санкцій є обмеження можливостей для тих, хто фінансує війну росії проти України, щоб зупинити нелюдську та брутальну поведінку російських військ, зробити зрозумілим для влади у кремлі, що їх протизаконна агресія має дуже високу ціну», - сказав Боррель.

Він зауважив, що позиція ЄС є дуже чіткою: він буде продовжувати нарощувати санкції, поки триватиме російська агресія. Пакет санкцій, п’ятий за рахунком, що був представлений сьогодні на розгляд ради ЄС, має на меті зупинити путінську «машину війни». Країни ЄС вийшли з пропозиціями про застосування ширших санкцій після жахливих вбивств, що були скоєні російськими військами в місті Буча та в інших місцях України, що потрапили під російську окупацію.

Боррель наголосив, що події в Бучі, а також жорстокі та брудні атаки росії проти цивільного населення в Маріуполі, демонструють справжнє обличчя цієї війни.

Він зауважив, що водночас із реагуванням на вбивчу поведінку кремля ЄС вживає заходів із захисту власної безпеки та безпеки країн-членів.

«Порушення Віденської Конвенції 1961 року щодо дипломатичних відносин не залишиться без нашої жорсткої відповіді. Саме тому сьогодні я вирішив оголосити персонами нон-грата ряд офіційних осіб із складу постійної місії росії при Європейському Союзі, за здійснення вчинків, що суперечать їхньому дипломатичному статусу. Генеральний секретар Європейської служби зовнішніх дій цього ранку довів це рішення послу рф при ЄС», - сказав Боррель.

Як вже повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Російська агресія проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-