Комітет ВР закликає до негайного посилення санкцій проти росії

Комітет ВР закликає до негайного посилення санкцій проти росії

Укрінформ
Представники Комітету з питань економічного розвитку звернулися до світу з вимогою негайного введення проти росії нових, більш жорстких санкцій задля повного руйнування її економіки.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті ВР, передає Укрінформ.

"У Комітеті з питань економічного розвитку вкотре звертаються до світу з вимогою негайного введення проти росії нових, більш жорстких санкцій задля повного руйнування економіки рф, яка за рахунок надходжень від нафти, газу та вугілля продовжує фінансувати свій військово-промисловий комплекс!", - йдеться в повідомленні. 

На переконання народних депутатів, нові санкції повинні позбавити агресора можливості фінансувати цю ганебну війну. Під санкції мають максимально потрапити нафтодобувна та вугільна галузі російської економіки.

Читайте також: Кулеба закликає ЄС посилити пʼятий пакет санкцій у відповідь на злочини росії

Зокрема, вони закликають інші країни ввести повне ембарго на російську нафту, газ та вугілля, закрити всі порти в усіх Європейських країнах для заходу російських суден та товарів, а також негайно відключити від SWIFT всі російські банки.

"Україна не може чекати на поступовий занепад російської економіки. Кожний день зволікання із введенням максимально жорстких санкцій призводить до загибелі десятків українських громадян, руйнування інфраструктури українських міст, знищення промислових підприємств!" - підкреслюється в заяві.

Як повідомлялось, без повного нафтогазового ембарго росія цього року може закінчити рік з рекордним профіцитом поточного рахунку у $240 мільярдів.

За оцінкою Інституту міжнародних фінансів, енергетичне ембарго з боку ЄС, Великої Британії та США призведе до скорочення поставок на понад 20% і може коштувати росії до $300 млрд експортних надходжень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-