Кулеба закликає ЄС посилити пʼятий пакет санкцій у відповідь на злочини росії

Кулеба закликає ЄС посилити пʼятий пакет санкцій у відповідь на злочини росії

Укрінформ
Якщо Європейський Союз не посилить пʼятий санкційний пакет проти росії, Київ зробить висновок, що відповідь не адекватна ситуації на місцях.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час включення у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Пʼятий пакет, який він зараз, є недостатньою відповіддю на злочини росії і російську агресію. Я знаю, що зараз в пакеті. Якщо ми побачимо, що пакет прийняли в такому ж вигляді, як зараз, ми будемо вимушені вийти публічно і зробити об’єктивну, неупереджену оцінку неадекватності відповіді на ситуацію на місцях», - зазначив він.

Відтак міністр закликав Євросоюз посилити пакет заходів. Зокрема, на думку Кулеби, він має включати відключення від SWIFT нових російських банків, введення ембарго на російську нафту, газ і вугілля, а також закриття портів ЄС для російських суден і товарів.

Глава української дипломатії зауважив, що надсилає такий сигнал і через офіційні канали.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 чоловік, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зв'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-