У росії були три цілі в Україні, але вона не досягла жодної – Блінкен

У росії були три цілі в Україні, але вона не досягла жодної – Блінкен

Укрінформ
Російська влада перед вторгненням в Україну планувала досягти трьох ціліей, проте вона нині не змогла досягнути жодної з них.

Як передає Укрінформ, про це в програмі Meet the Press американського телеканалу NBC News заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Росія мала три цілі (перед вторгненням – ред.): підпорядкувати Україну своїй волі, заперечити її суверенітет та її незалежність; затвердити російську владу; і розділити Захід, розділити союзників. І на всіх цих трьох фронтах вона провалилася», – сказав він.

За словами Блінкена, Україна тепер більш об’єднана.

Читайте також: США притягатимуть до відповідальності всіх, хто чинить звірства в Україні - Держдеп

«Це – суверенна, незалежна Україна, яка буде існувати набагато довше, ніж володимир путін. Потужність росії насправді значно зменшилася. Її збройні сили відпрацювали значно гірше за прогнози. Її економіка хитається. І, звісно, НАТО й Захід є більш об’єднаними, ніж будь-коли за останній час. Тож лише з цієї причини ми вже бачили драматичну невдачу росії», – додав держсекретар.

Він зазначив, що при адміністрації Байдена США надали Україні вже понад 2,3 млрд дол. безпекової допомоги, з яких лише за останній місяць 1,6 млрд дол.

«Це ті речі, які зробили українців неймовірно ефективними у боротьбі з цим російським наступом і відштовхнули сили рф назад», – додав Блінкен.

Раніше Блінкен назвав підступним «ударом під дих» звірства росіян проти мирного населення Бучі й наголосив, що цьому треба негайно покласти край та притягти до відповідальності всіх винних.

Читайте також: США і Британія координують зусилля проти тих, хто хоче допомогти путіну – Держдеп

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-