США і Британія координують зусилля проти тих, хто хоче допомогти путіну – Держдеп

США і Британія координують зусилля проти тих, хто хоче допомогти путіну – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив у п’ятницю з главою МЗС Великої Британії Елізабет Трасс спільні дії щодо переслідування будь-якої міжнародної підтримки путіна, а також посилення спільної відповіді на війну росії в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами телефонної розмови лідерів, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Трасс підкреслили важливість трансатлантичної єдності на підтримку України, а також координації швидких і послідовних дій у подальшому проти тих, хто підтримує війну за вибором президента путіна в Україні», - зазначили в Держдепі.

Сторони також обговорили підготовку до майбутньої зустрічі НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств та заходи для посилення спільної відповіді на агресію путіна проти українського народу.

Держсекретар повідомив у Tвіттері, що США, Велика Британія та решта Європи залишаються єдиними у підтримці України та її народу.

В свою чергу глава британського МЗС додала, що Вашингтон і Лондон погодилися, що тиск на росію має продовжуватися.

Трасс також зазначила, що Британія й США будуть працювати над усуненням залежності від російських енергоносіїв.

«З нашими союзниками ми й надалі підтримуватимемо Україну», - наголосила вона.

Як повідомлялося, зустріч НАТО на рівні міністрів закордонних справ має відбутися наступної середи, 6 квітня в Брюсселі.

Фото: U.S. Army Sgt. Amber I. Smith

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-