Данілов вважає що Радбез ООН мав невідкладно зреагувати на злочини російських військових

Данілов вважає що Радбез ООН мав невідкладно зреагувати на злочини російських військових

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов розчарований відсутністю реакції Ради безпеки ООН на страшні злочини, скоєні російськими терористами на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі UA:Разом.

«Я не бачу заяви членів Ради безпеки ООН. Є у нас така інституція в світі. Я вважаю, після того, що відбулося, після того, як стало відомо всьому світу, вони б мали терміново зібратись, терміново дати оцінку і врешті-решт вирішувати, хто там має бути в цій Раді, хто там не має бути», - наголосив Данілов.

Він заявив, що неприпустимою є ситуація, коли деякі країни власний добробут цінують набагато вище, ніж життя людей.

«Це дивно виглядає – наша країна виборює на сьогоднішній день незалежність, свободу для всієї Європи. Це розуміють поляки, країни Балтії, а от поведінка тих самих німців, які кажуть, що для них власний добробут набагато вище, ніж життя людей, - в сучасному світі ці речі є неприпустимі», - сказав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Київської області світ облетіли фото убитих російськими загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вони вбиті пострілами у потилицю.

За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня із визволеної від російських загарбників території Київщини вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-