Україна в ОБСЄ: Компромісів щодо територіальної цілісності не буде

Україна в ОБСЄ: Компромісів щодо територіальної цілісності не буде

Укрінформ
Україна відкидає будь-які компроміси щодо її суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Дозвольте мені чітко сформулювати: не може бути ніяких компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності. Територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ніяких компромісів взагалі. І їх не буде", - наголосив Цимбалюк.

За словами українського посла, "час для ігор скінчився". "Для України та її народу має бути справжня безпека. Російські війська повинні залишити окуповані території. Необхідно гарантувати суверенітет і територіальну цілісність України", - підкреслив він.

Очільник української місії в ОБСЄ також закликав бути пильними щодо заяв рф про нібито зменшення бойових дій на певних напрямках в Україні.

"Ми маємо бути пильними. Ми добре пам’ятаємо, скільки разів перед вторгненням росія заявляла, що її війська відведені від кордонів України. І сьогодні ситуація залишається складною та сповненою викликів. Російські загарбники залишаються на нашій землі. Вони продовжують обстріли наших міст. Ракетні та авіаційні удари не припиняються", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося і здійснюється у тому числі і з території білорусі.

Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На запропонованих москвою переговорах кремль вимагає від України, зокрема, відмовитися від частини своєї території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-