Президент звернувся до дипломатів: Якщо не буде зброї і санкцій проти рф - шукайте іншу роботу

Президент звернувся до дипломатів: Якщо не буде зброї і санкцій проти рф - шукайте іншу роботу

Укрінформ
Володимир Зеленський відкликав посла України в Марокко, повернув посла в Грузії та вимагає від дипломатів і військових аташе результату щодо надання зброї для української армії та посилення санкцій проти рф.

Про це Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави, на те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє. Ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто даремно витрачає час і працює тільки на те, щоб залишатися при посаді. Сьогодні я підписав перший указ про відкликання такої людини, такого посла України з Марокко. Також повернуто посла з Грузії», - зазначив Президент.

Звертаючись до дипломатів, він підкреслив: якщо не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу, можуть шукати іншу роботу.

«Чекаю конкретних результатів у найближчі дні від роботи наших представників у Латинській Америці, на Близькому Сході, у південно-Східній Азії та країнах Африки», - сказав Зеленський.

Таких самих результатів днями він чекає і від військових аташе.

«Дипломатичний фронт – це один із ключових фронтів. І всі там мають працювати максимально ефективно на перемогу й на допомогу армії. Як кожен наш захисник на полі бою, так і кожен на дипломатичному фронті», - наголосив глава держави.

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 1 березня заявив, що Україна відкликає своїх послів із Киргизстану та Грузії.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-