МЗС відреагувало на заяви лаврова про переговори, Крим та ОРДЛО

МЗС відреагувало на заяви лаврова про переговори, Крим та ОРДЛО

Укрінформ
Глава МЗС росії сергій лавров демонструє помилкове розуміння переговорного процесу, оскільки питання Криму та ОРДЛО будуть остаточно вирішені після відновлення над ними суверенітету України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Лавров демонструє помилкове розуміння переговорного процесу. Питання Криму та Донбасу будуть остаточно вирішені після відновлення над ними суверенітету України. На переговорах в Стамбулі українська делегація якраз передала на розгляд Москви пропозиції щодо шляхів досягнення цієї мети», - зазначив він.

Як повідомлялося, лавров у середу, коментуючи результати переговорів у Стамбулі, заявив про розуміння українськими колегами того, що питання Криму і Донбасу остаточно вирішені, відзначивши це як прогрес.

У вівторок, 29 березня, у Стамбулі відбулися тригодинні переговори між Україною і рф. Українська делегація передала росіянам проєкт документа щодо гарантій безпеки для України та врегулювання питань щодо ОРДЛО і Криму.

Як передбачається, якщо договір про гарантії безпеки таки буде укладено, то самі гарантії поки що не поширюватимуться на ОРДЛО та окупований Крим через «неврегульовані питання». Українська сторона пропонує окремо впродовж 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-