Зеленський запевнив, що перемовини не призведуть до зняття санкцій з росії

Зеленський запевнив, що перемовини не призведуть до зняття санкцій з росії

Укрінформ
Переговорний процес між Україною та країною-агресором жодним чином не вплине на зняття санкцій з рф.

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський.

«І нехай деякі країни не розраховують навіть, що ті чи інші перемовини вплинуть на зняття санкцій із російської федерації. Питання про санкції навіть не може порушуватися, поки не завершиться ця війна, поки ми не повернемо своє, що нам належить, і поки ми не відновимо справедливість», - заявив глава держави.

За словами Зеленського, санкції й надалі мають посилюватися та повинні бути ефективними, а не запроваджуватися заради заголовків у ЗМІ.

«Санкції мають посилюватися, посилюватися щотижнево, і вони мають бути якісними. Не просто для заголовків у медіа про те, що санкції запроваджені, а для реального настання миру. Реального»», - підкреслив Президент.

Зеленський повідомив, що для забезпечення якості запроваджених санкцій вже почала роботу команда експертів – українських та міжнародних. Результативність запроваджених санкцій проти росії з української сторони координує керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, від міжнародних експертів – Майкл Макфол.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-