Байден обговорив з Європою посилення тиску на рф і нові поставки зброї в Україну

Байден обговорив з Європою посилення тиску на рф і нові поставки зброї в Україну

Укрінформ
Президент США обговорив з лідерами Німеччини, Франції, Британії та Італії спільні кроки щодо подальшого реагування на російську агресію в Україні, зокрема продовження економічного тиску на рф, а також посилення української оборони.

Про це повідомили у вівторок у Білому домі, передає Укрінформ.

«Лідери підтвердили рішучість надалі підвищувати ціну для росії за її жорстокі атаки в Україні, а також поставляти в Україну допомогу у сфері безпеки, щоби вона могла захистити себе від цього невиправданого та неспровокованого нападу», - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час переговорів йшлося про надання гуманітарної допомоги мільйонам українців. При цьому сторони підкреслили необхідність забезпечення гуманітарного доступу до населення Маріуполя.

Лідери також обговорили шляхи підтримки стабільних енергетичних ринків на тлі збоїв поставок через санкції проти росії з боку Заходу.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден провів у вівторок розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі й прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Головна мета зустрічі полягала в обговоренні ситуації навколо України.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-