Фейкові «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України юридично нікчемні – МЗС

Фейкові «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України юридично нікчемні – МЗС

Укрінформ
Будь-які фейкові "референдуми" на тимчасово окупованих територіях не матимуть правових наслідків, жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів України.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка з приводу заяви про можливий так званий «референдум» про приєднання «лнр» до росії.

«Будь-які фейкові «референдуми» на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків», - наголосив він.

Речник МЗС висловив переконання, що жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів Української держави. «Натомість росія отримає іще більш рішучу відповідь міжнародної спільноти, яка пришвидшить її падіння у прірві глобальної ізоляції» - спрогнозував Ніколенко.

Як повідомлялося, президент росії володимир путін 21 лютого підписав укази про визнання «незалежності» незаконних утворень "лнр" і "днр", а 24 лютого оголосив про початок широкомасштабного вторгнення до України.

Сьогодні, 27 березня, ватажок угруповання «лнр» Леонід Пасічник заявив, що найближчим часом може відбутися «референдум» про входження цього квазіутворення до складу росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-