Радуцький вважає неприйнятним відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові

Радуцький вважає неприйнятним відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький вважає неприйнятним намір Червоного Хреста відкрити офіс у Ростові-на-Дону і закликав організацію змінити своє рішення.

Про це повідомляє у Фейсбуці Комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, передає Укрінформ.

"Михайло Радуцький написав відкрите звернення до Міжнародного товариства Червоного Хреста, в якому закликав організацію не легітимізувати "гуманітарні коридори" на територію Російської Федерації, не підтримувати викрадення населення України і примусове вивезення його на територію держави-агресора, та змінити своє рішення", - йдеться у повідомленні.

За словами Радуцького, Україна зверталася до Червоного Хреста з проханням терміново розпочати дії для організації гуманітарних коридорів. Але окупанти не дотримуються досягнутих домовленостей і постійно зривають роботу «зелених коридорів».

Водночас, за наявною в української сторони інформацією, Червоний Хрест має намір відкрити свій офіс в Ростові-на-Дону для нібито ефективнішої роботи на сході України.

«Такі дії Міжнародного товариства Червоного Хреста на тлі незаконного викрадення та вивезення ворогом наших громадян в Російську Федерацію, на тимчасово окуповану чи анексовану ним та непідконтрольну Україні територію України, яке вже відбувається сьогодні, є неприйнятними», — йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер 23 березня в Москві зустрівся з керівником МЗС Сергієм Лавровим і обговорив відкриття офісу організації у Ростові-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-