Відмова від закупівлі енергоресурсів з рф: ФРН блокує рішення, бо побоюється економічних наслідків

Відмова від закупівлі енергоресурсів з рф: ФРН блокує рішення, бо побоюється економічних наслідків

Укрінформ
Українська влада мала переговори з країнами Європи щодо відмови від закупівлі енергоресурсів з росії, і єдина, хто блокує - це Німеччина, через економічні наслідки для себе.

Про це заявив радник Президента з економічних питань Олег Устенко під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Те, що відбувається в Європі стосовно ембарго (на купівлю енергоносіїв у росії - ред.), у нас велись переговори і єдиний, хто блокує, - це Німеччина. Будь-які роздуми, що це буде впливати на їхню економіку, вони мають місце, воно дійсно буде впливати на економіку, і меседж, який ми їм даємо, - так воно буде впливати в короткостроковій перспективі, але в середньостроковій перспективі відбудеться корекція цін на світовому ринку і вони підуть вниз»,- сказав Устенко.

Він зазначив, що санкції, які були застосовані до росії раніше, ще не запрацювали на повну, так як для відбиття їх наслідків потрібно трохи часу.

«Коли ми говоримо про економіку, то є таке поняття, як економічні лаги, тобто, що зробиш зараз, то економічні наслідки матимеш через певний час. Те, що відбулося зараз, а це заморожені резерви Центробанку росії, ці 300 млрд доларів, на які ми претендуємо після того, як у нас буде встановлено мир, і які ми будемо використовувати для відновлення нашої держави, без них було б набагато важче досягти того, аби була така масована девальвація рубля, яка відбулася. Що стосується решти санкцій, вони теж працюють. Найголовніше ще попереду»,- зауважив радник Президента.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-