Зеленський заявляє про необхідність реформування ООН та інших міжнародних інституцій

Зеленський заявляє про необхідність реформування ООН та інших міжнародних інституцій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє про необхідність реформувати міжнародні інституції, у тому числі механізми Організації Об’єднаних Націй.

Відповідну заяву він зробив під час виступу на 20-му Дохійському форумі в Катарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібна реальна реформа міжнародних інституцій, механізмів ООН, щоб гарантувати безпеку. Щоб той, хто у 28 разів більше, не думав, що може дозволити собі все, що завгодно. І щоб ядерний статус держави не слугував їй дозволом на будь-яку несправедливість щодо інших держав», - підкреслив Зеленський.

Глава Української держави констатував, що не вся світова спільнота усвідомлює виклики сьогодення. Він зазначив, що впродовж минулого століття було створено низку міжнародних організацій, метою яких є гарантування справедливості абсолютно кожній державі. Україна не бачить цієї справедливості вже 31 день – відтоді, як було оголошено повномасштабне вторгнення з боку територіально більшої у 28 разів російської федерації.

«Ми бачимо, що ООН та всі інші міжнародні структури не мають необхідної внутрішньої сили, щоб повертати людям базову цінність, щоб повертати країнам мир, тому що в цих структурах не забезпечена внутрішня справедливість. Голос привілейованих там все ще заглушає голос більшості. Це несправедливо. Саме несправедливість – це основа того, що зараз росія робить проти нас, проти України, користуючись і своїми привілеями в міжнародних організаціях. А також страхом застосування ядерної зброї», - додав Президент України.

Глава Української держави наголосив на глобальній небезпеці, яку можуть спровокувати погрози російської федерації щодо застосування ядерної зброї. Він нагадав, що в 90-х роках минулого століття Україна відмовилася від третього у світі за потужністю ядерного потенціалу з метою унеможливлення ядерних катастроф.

«В обмін на цей внесок наша держава отримала письмові обіцянки безпеки від найсильніших держав світу. У тому числі від росії. Але такі обіцянки не стали гарантіями. А війною проти України пішла якраз одна з таких держав, які обіцяли нам безпеку. Найвищий прояв несправедливості, який тільки можна було побачити. Тож, який висновок із цього зроблять інші держави? Висновок, що і собі треба ядерну зброю. Чи не так? Щоб вберегтися від нападу. Це вкрай небезпечно. Небезпечно для всіх», - констатував Зеленський.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-