Зеленський - країнам НАТО: Україні потрібна військова допомога без обмежень

Зеленський - країнам НАТО: Україні потрібна військова допомога без обмежень

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО і наголосив, що Україні потрібна військова допомога - без обмежень.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав під час виступу перед учасниками саміту НАТО.

“Українська армія протистоїть вже місяць у нерівних умовах! І я вже місяць повторюю одне й те саме.

Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога – без обмежень. Як без обмежень росія застосовує проти нас увесь свій арсенал. Руйнує все живе. Будь-які обʼєкти – від житлових будинків до церков, від складів з їжею до університетів, від мостів до лікарень. Україна зверталась до вас по літаки. Щоб ми не втрачали стільки людей. І ви маєте тисячі бойових літаків! Але нам поки що не дали жодного. Ми звертались по танки. Щоб ми могли деблокувати наші міста. Які зараз гинуть – Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь, інші. Міста, в яких росія тримає в заручниках сотні тисяч людей і штучно створює голод – ні води, ні їжі, нічого немає там. Ви маєте не менше 20 тисяч танків! Україна просила відсоток. Один відсоток від усіх ваших танків! Віддати нам чи продати нам. Але ми не маємо поки що ясної відповіді... Це найстрашніше під час війни – не мати ясних відповідей на запити про допомогу”, - наголосив Зеленський.

А також підкреслив, що Україна ніколи не хотіла цієї війни. І не хоче воювати роками.

“Ми просто хочемо врятувати наших людей. Ми хочемо вижити! Вижити просто!

Як і будь-який народ, ми маємо на це право. Право на життя. Право на цей один відсоток.

І я не звинувачую НАТО, хочу бути зрозумілим. Ви не винні. Це не ваші ракети, це не ваші бомби руйнують наші міста. Сьогодні, до речі, зранку були фосфорні бомби. Фосфорні російські бомби. Знову були вбиті і дорослі, і знову були вбиті діти. Я просто хочу, щоб ви знали: Альянс ще може запобігти смертям українців від російських ударів, від російської окупації. Надавши нам всю ту зброю, якої ми потребуємо”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала неспровоковану масштабну військову агресію проти України, яка зустріла запеклий спротив від Збройних сил та від усього народу країни.

У Брюсселі 24 березня відбудуться відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі «G7», які будуть присвячені реагуванню на кризу, що була спровокована війною путіна проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-