Президент: На самітах НАТО, Євросоюзу та G7 Україна побачить, хто друг

Президент: На самітах НАТО, Євросоюзу та G7 Україна побачить, хто друг

Укрінформ
На самітах НАТО, ЄС та "Групи семи" у четвер Україна побачить, хто їй друг і партнер, а хто продався і зрадив.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він наголосив: опитування свідчать, що народи Європи та Америки підтримують Україну. І висловив вдячність усім людям за підтримку Української держави у війні.

Зеленський нагадав, що 24 березня у Брюсселі відбудуться одразу три важливі для безпеки кожної людини саміти – НАТО, Європейського Союзу, G7. Він висловив упевненість у тому, що люди продемонструють свою підтримку Україні. Однак наголосив, що аналогічну підтримку мають висловити й політики.

"Усі вони. Вони повинні підтримати боротьбу за життя. Ми чекаємо серйозних кроків. Від НАТО, ЄС і "Великої сімки". Ми знаємо, що росіяни вже почали лобіювати свої інтереси. Це інтереси війни. Ми знаємо, що вони працюють з деякими партнерами. Ми знаємо, що вони хочуть загасити цю тему. Тему боротьби проти війни. Але загасити потрібно війну. На цих трьох самітах буде наша міцна позиція. На цих трьох самітах ми побачимо: хто друг, хто партнер, а хто продався і зрадив", – підкреслив глава Української держави.

Зеленський зазначив, що українське небо, попри численні звернення, так і не було убезпечене від російських ракет і авіабомб. За його словами, Україна також не отримала літаки, сучасну протиракетну зброю, танки, протикорабельні засоби.

"Російські війська все ще можуть вбивати тисячі наших людей, руйнувати наші міста. Просто тому, що окупантів дуже багато. Просто тому, що росія десятиліттями готувалась до цієї ганебної війни", – додав Президент України.

Він наголосив, що українці просили закрити небо, просили, щоб допомога від НАТО була дієвою і необмеженою, щоб надавалася будь-яка зброя, яку потребує Україна, просили, щоб Альянс заявив, що буде всебічно допомагати Україні виграти цю війну, очистити українську землю від загарбників і відновити мир.

У цьому контексті Зеленський звернувся до людей усього світу: "Ми маємо разом не допустити, щоб росії вдалося зламати когось у НАТО, ЄС чи у "Великій сімці". Зламати і перетягти на сторону війни. Побачимо 24 березня".

Як повідомлялося, глави держав та урядів НАТО 24 березня проведуть у Брюсселі надзвичайну зустріч з ініціативи генерального секретаря Єнса Столтенберга.

Президент України Володимир Зеленський у форматі відеоконференції візьме участь у саміті НАТО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-