Прем’єр Японії після звернення Зеленського висловив підтримку України

Прем’єр Японії після звернення Зеленського висловив підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив про підтримку України після відеозвернення Президента України Володимира Зеленського до парламенту країни. 

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Tвітері.

«Міжнародне співтовариство в цілому має підтримувати Україну. Хочу ще раз наголосити, що Японія підтримує Україну», - написав Кішіда.

Також прем’єр Японії прокоментував сьогоднішнє звернення Президента України до парламенту країни.

«Мене вразило бажання пана Зеленського повністю захищати свою Батьківщину та український народ, попри важку ситуацію й спираючись на свою рішучість і відвагу», - зазначив Кішіда.

Раніше Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до парламенту Японії закликав країну продовжувати тиск на росію й долучитися до розробки нових інструментів і гарантій безпеки.

Читайте також: Потрібне ембарго на торгівлю: Зеленський закликав парламент Японії продовжити тиск на рф

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Японії оголосило про запровадження санкцій щодо 15 російських фізичних осіб та дев'яти організацій, у тому числі чиновників зі сфери оборони, а також державного експортера зброї "Рособоронекспорт".

За даними мінфіну країни, Японія ввела санкції, які включають заморожування активів, проти 76 осіб, семи банків та 12 інших організацій у росії.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні Сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-