Потрібне ембарго на торгівлю: Зеленський закликав парламент Японії продовжити тиск на рф

Потрібне ембарго на торгівлю: Зеленський закликав парламент Японії продовжити тиск на рф

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Японію продовжувати тиск на росію й долучитися до розробки нових інструментів і гарантій безпеки.

Про це він заявив у відеозверненні до парламенту Японії, який транслювався наживо в ефірі телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Вдячний вашій державі за принципову позицію у такий історичний момент. За реальну допомогу Україні. Ви стали першими в Азії, хто почав дійсно сильно тиснути на росію для відновлення миру. Хто підтримав санкції проти росії. І я закликаю вас продовжувати це робити. Закликаю обʼєднувати зусилля держав Азії – ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію. Щоб росія шукала мир. І зупинила цунамі свого жорстокого вторгення в нашу державу, в Україну. Потрібне ембарго на торгівлю з росією. Потрібно забирати компанії з російського ринку, щоб гроші не йшли на російську армію», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що Японія одразу почала працювати для зупинки жорстокої війни росії проти України, для настання миру в Україні, а отже, у Європі. За його словами, це справді дуже важливо.

Водночас Зеленський наголосив на необхідності ще більше допомагати Україні, українським воїнам, які зупиняють російські війська.

Президент відзначив, що сьогодні саме Україна, держави-партнери і антивоєнна коаліція можуть дати гарантії, що світова безпека не буде зруйнована остаточно, а у світі існуватиме опора для свободи народів, для людей та збереження різноманітності в суспільствах, для захищеності кордонів.

«Ви бачите, що міжнародні інституції не спрацювали. Навіть ООН і Рада безпеки. Що вони можуть? Вони потребують реформування. Вони потребують ін’єкції чесності. Щоб стати дієвими. Щоб дійсно вирішувати і дійсно впливати, а не лише обговорювати», - зауважив він.

Глава Української держави переконаний, що через війну рф проти України світ дестабілізований і перебуває на порозі багатьох нових криз.

Зеленський підкреслив, що потрібно напрацювати нові гарантії безпеки, щоб можна було діяти превентивно і сильно кожного разу, коли виникає загроза для миру.

«Чи можна зробити це на базі існуючих міжнародних структур? Після такої війни – точно ні. Потрібно створювати нові інструменти. Нові гарантії, які будуть працювати превентивно і сильно – проти будь-якої агресії. Які справді допоможуть. Лідерство Японії може стати незамінним у їхній розробці. Для України, для світу. Я пропоную це вам», - зазначив Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-