Конгрес у Раді Європи одноголосно ухвалив декларацію на підтримку України

Конгрес у Раді Європи одноголосно ухвалив декларацію на підтримку України

Укрінформ
Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи одностайно, 109 голосами з 109 присутніх делегатів, ухвалив декларацію з рішучою підтримкою України, засудивши воєнну агресію росії.

Декларацію було ухвалено як підсумковий документ за результатами дебатів щодо ситуації в Україні на 42-ій сесії Конгресу у Страсбурзі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Остаточний варіант документа представив президент Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ Ліндерт Вербек, який наголосив, що всі члени Конгресу мають одноголосно засудити війну, яку російська федерація розв’язала проти України.

Декларація містить шість основних закликів та ідей.

Вона в найрішучіший спосіб засуджує воєнну агресію росії як порушення міжнародного права і міжнародного гуманітарного права.

Конгрес закликає до припинення війни, до виведення російських військ, а також до припинення порушень будь-яких прав людини та до забезпечення гуманітарних коридорів.

Конгрес шкодує про загибель людей і оплакує ці жертви, страждання та руйнування та висловлює непохитну підтримку Україні і її народу.

Також Конгрес підтверджує відданість територіальній цілісності і суверенітету України.

Він підкреслює віру в цінності Ради Європи стосовно того, що демократія, багаторівневе управління і права людини сильніші за війну.

Нарешті Конгрес закликає всі місцеві та регіональні влади і спільноти в Європі та за її межами залишатися єдиними і рішучими у своїй солідарності з Україною та підтримці українського народу і української влади.

“Цією декларацію ми демонструємо агресорові свою єдність, що його дії неприпустимі і неприйнятні, і що вони засуджуються міжнародною спільнотою. І наші голоси зіллються з іншими голосами в цьому міжнародному глобальному засудженні. Цим документом демократично обрані представники сотень тисяч місцевих регіональних влад в Європі виступають і підтримують Україну, засуджують цю війну і закликають до миру”, - зазначив Вербек.

За його словами, голос Конгресу має значення, тому що місцеві і муніципальні влади опинилися на передовій цієї боротьби, в тому числі, приймаючи біженців, і світ бачить, яку роль вони відіграють.

“Ми демонструємо громадянам України, нашим колегам і друзям, мерам українських міст і очільникам українських регіонів, що ми про них не забули, що вони не самотні. І що ми зробимо все можливе зараз і робитимемо у майбутньому, щоб підтримувати їх”, - наголосив президент Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов звернувся до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи з закликом допомогти Україні захиститися від російської агресї і перемогти у війні з рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-