Європа має робити все, щоб рф не відчувала себе володарем світу - Зеленський

Європа має робити все, щоб рф не відчувала себе володарем світу - Зеленський

Укрінформ
Європа повинна робити все, щоб росія не відчувала себе володарем світу.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю суспільним мовникам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європа повинна робити все, щоб росія не відчувала себе володарем світу. Сьогодні це можливо. Українська армія зупинила другу у світі за кількістю армію.. Це не говорить про те, що треба знищувати народ російський. Це помилка. Це всередині (росії) інформаційно накручено, що це виклик до росії, до російськомовних. Це неправда. ...Вони (європейські держави) повинні обмежувати потужність російської федерації: не давати їм заробляти на зовнішніх ринках, виводити їх бізнес, робити їм так боляче, як боляче нам. Тільки ми підвалах, без води, без їжі, підприємства не працюють, ми не можемо з вами прогулятися по вечірньому Києву, зайти в ресторан. Нехай вони це відчують, але не бомбити їх, не знищувати ракетами націю", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що 2014 року в Україні ніхто навіть не замислювався над можливістю повномасштабного вторгнення з боку росії. Були прогнози науковців, істориків по те, що росія прагне повернути радянський союз, але не було навіть уявлень про війну. І ті заяви росії, так званий "захист російськомовних", призвели до того, що ті, хто якимось чином підтримував ідею російської мови як другої державної, зараз ненавидять російського солдата, тому що їх міста та селища зруйновані.

"Ви просто одного ранку прокинетесь і зрозумієте те, що зрозуміли ми - почалася війна", - звернувся Зеленський до європейців.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-