путін свідомо ставить умови, на які Україна не може погодитися – Президент

путін свідомо ставить умови, на які Україна не може погодитися – Президент

Укрінформ
Президент росії володимир путін свідомо ставить Україні такі умови щодо переговорів із завершення цієї війни, на які наша країна не може погодитися, аби потім рф пішла далі.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю суспільним мовникам, передає кореспондент Укрінформу.

«Невипадково він ставить такі умови, від яких України повинна відмовитися. Тобто проставити всі ці питання - це такий капкан, щоб ми не могли погодитися. Аби потім сказати, що це ми не захотіли миру», - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив на тому, що готовий вести переговори з президентом Росії, але попередив, що якщо ці переговори зазнають невдачі, це означатиме «третю світову війну».

«Я мав на увазі, що все ж путін не збирався закінчувати цю війну, що в його планах Україна – це як проміжок до того результату, про який він говорив. Щоб піти далі в Європу – перш за все забрати балтійські країни, які входили до радянського союзу, а також до інших країн, в яких була радянська армія, де радянський союз мав вплив.

Я про це говорив і нашим партнерам, і пану Шольцу говорив, що ви можете отримати на кордонах російських військових, якщо вони підуть. Але ми точно розуміємо, що це точно третя світова війна тоді». – сказав Зеленський.

Як відомо, 24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-