У Раді готують законопроєкт для відкликання депутатів від заборонених партій – Корнієнко

У Раді готують законопроєкт для відкликання депутатів від заборонених партій – Корнієнко

Укрінформ
У Верховній Раді напрацьовують законопроєкт, який дасть змогу за народною ініціативою відкликати депутатів, обраних до місцевих рад від заборонених проросійських партій.

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив під час національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Серед названих РНБО партій лише одна парламентська – «Опозиційна платформа – За життя», але є багато позапарламентських, наприклад «Партія Шарія». Вони мають розлогу мережу фракцій у місцевих радах. Зрозуміло, що це теж депутати, але місцевих рад, тому треба вирішувати питання щодо їх подальшої долі. Ми готуємо з колегами відповідний законопроєкт, який дозволить відкликати цих депутатів за народною ініціативою. Я думаю, що суспільство теж має отримати інструмент впливу на склад місцевих рад, щоб у них не було зрадників», - сказав Корнієнко.

Щодо подальшого функціонування парламентської фракції «ОПЗЖ» перший віцеспікер зауважив, що механізм, який би автоматично припинив повноваження депутатів із фракції у зв’язку з її забороною, не напрацьований. Водночас він додав: «Ми працюємо над тим, щоб ці депутати зрозуміли цю інформацію, відчули її, прожили, можливо, зробили якісь свої організаційні висновки».

Корнієнко зазначив, що Міністерство юстиції працює над урегулюванням питання щодо припинення діяльності заборонених політичних сил.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня щодо призупинення діяльності окремих політичних партій. Згідно з указом, передбачається призупинення на період дії воєнного стану будь-якої діяльності в Україні партій «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Держава», «Ліва опозиція», «Прогресивна соціалістична партія України», «Союз лівих сил», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Опозиційний блок», «Наші» та «Блок Володимира Сальдо».

Міністерству юстиції доручено негайно вжити вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-