Україна просить Мецолу і фон дер Ляєн пришвидшити висновок щодо набуття членства в ЄС

Україна просить Мецолу і фон дер Ляєн пришвидшити висновок щодо набуття членства в ЄС

Звернення
Укрінформ
Верховна Рада України звернулась до президентів Європейського парламенту Роберти Мецоли та Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з проханням посприяти швидкому висновку Єврокомісії щодо набуття Україною членства в Європейському Союзі.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Керівництво Верховної Ради України, представники різних фракцій і груп звернулися до Президента Європейського парламенту Роберти Мецоли та Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з проханням посприяти швидкому позитивному висновку Європейської Комісії щодо набуття Україною членства в ЄС", – поінформував Стефанчук.

Голова ВРУ висловив думку, що рішення Євросоюзу щодо невідкладної євроінтеграції України стане ключовим фактором стримування російської агресії. Окрім того, за його словами, відповідні рішення європейських парламентів стане справедливою винагородою українського народу, який бореться за свободу, демократію та європейські цінності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

У Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, на якому вони визнали європейські прагнення та європейський вибір України і запропонували Єврокомісії надати свої висновки щодо заявки України на вступ у ЄС.

18 березня Глава Української держави Зеленський заявив, що Європейська комісія планує надати свій висновок щодо заявки України на членство в Європейському Союзі впродовж кількох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-