Безпекова угода і прагнення до НАТО не суперечать одне одному -  Клімкін

Безпекова угода і прагнення до НАТО не суперечать одне одному - Клімкін

Укрінформ
Україні не потрібно відмовлятися від прагнення стати членом НАТО, водночас на перехідний період країні необхідна безпекова угода з гарантіями безпеки.

Про це заявив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що ніхто у нас не може забрати наше прагнення в майбутньому до НАТО, і росія сто відсотків теж… Просто питання в тому, що нам потрібна безпека сьогодні і завтра. І варіантом її забезпечення можуть бути саме безпекова угода з гарантіями безпеки, оскільки сьогодні ми не є членом НАТО і завтра, на жаль, теж не будемо. А політика і світ будуть змінюватися дуже швидко», - сказав дипломат.

Він зауважив, що наразі не існує інших безпекових конструкцій, окрім Альянсу, з яким ми маємо однакові цінності, і до нього потрібно прагнути.

«Ми не мусимо від нього відмовлятися і не будемо. Проблема полягає в тому, щоб забезпечити нашу безпеку сьогодні і зараз. І це буде перехідний період до моменту (набуття членства України в Альянсі – ред.) … Ми ж не знаємо, як зміниться саме НАТО, скільки (часу) до вступу до НАТО. Тому нам не потрібно відмовлятися від нашої мети, нам потрібно просто забезпечити те, що потрібно зараз, і спокійно йти вперед. Одне одному тут абсолютно не суперечить», - вважає ексміністр закордонних справ.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-