Мужність українців та допомога Альянсу посилюють позицію України на переговорах з росією - Столтенберг

Мужність українців та допомога Альянсу посилюють позицію України на переговорах з росією - Столтенберг

Укрінформ
Мужність українців та їхня рішучість у захисті своєї Батьківщини, у поєднанні із масованою військовою підтримкою Збройних сил України з боку союзників по НАТО, посилюють по позицію України на її переговорах з росією щодо умов зупинення цієї війни.

Про це сьогодні на пресконференції за підсумками надзвичайної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що нам потрібно, – це мир в Україні. росія та президент путін мають зупинити свою війну та вивести свої сили. Ми підтримуємо всі зусилля для того, щоб знайти рішення шляхом переговорів, дипломатичне рішення, ті переговори, що зараз відбуваються між Україною і росією. Ми підтримуємо Україну, тому що знаємо – те, чого вони можуть досягти за столом переговорів, тісно пов’язане із ситуацією на полі бою… Мужність усього народу та підтримка союзників по НАТО Збройних сил України мають величезне значення для того, чого Україна може досягти у переговорах з росією», - сказав керівник Альянсу.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, Єнс Столтенберг зауважив, що президент путін недооцінив силу Збройних сил України, єдність та мужність українського народу та української влади. У поєднанні із суттєвою підтримкою Збройних сил з боку країн-союзниць, такий спротив України змусив президента путіна змінити плани та визнати провал «бліцкригу» із взяттям Києва протягом кількох днів.

«Але ми не маємо недооцінювати російські спроможності, коли йдеться про здатність продовжувати війну, продовжувати атаку на міста. Ми бачили, як росія використовувала такі ж брудні способи війни в Чечні та у Сирії… росія зберігає значні спроможності у звичайних озброєннях. Крім того, ми бачили, як президент путін та росія нарощують ядерну риторику, що загрожує як союзникам по НАТО, так і Україні. Тож, ми не маємо недооцінювати небезпеку, яка виходить від військових спроможностей росії, включаючи її готовність використовувати силу та завдавати руйнування іншим», - зауважив Єнс Столтенберг.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні сили України, підрозділи територіальної оброни та весь народ України завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Союзники по НАТО надають Україні суттєву допомогу, зокрема, у постачання летального озброєння, включно з протитанковими та протиповітряними засобами. Водночас Альянс утримується від прямого втручання у війну в Україні та прагне не допустити її ескалації на країни-союзниці, що загрожує глобальним конфліктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-